Vinkortets indhold er nøje udvalgt og kredser ligeledes om det franske, dog med enkelte afstikkere til andre områder i Den Gamle Verden. Desuden byder restauranten også på et lille udvalg af øl fra diverse mikrobryggerier. Le Basilic har derudover et stort, omfattende og særdeles lokkende avec-kort.

RESERVATIONS
Online: Under "Book a table".

Enquiries.

info@le-basilic.dk

   Vinkort

 

Bobler/ Champagne.

 

Cremant de Bourgogne.           Glas-95kr.                                     flaske 450

Denne lækre, friske og sprøde Cremant er fremstilet på "Champagne metoden" på basis af 30% Chardonnay, 30% Pinot Noir, 20% Gamay og 20% Aligote.

 

Champagne A.Margaine, Le brut. Premier Cru.                          flaske 575

Denne flotte Champagne er fremstillet af 90 % Chardonnay og 10 % Pinot Noir og er igennem årene kåret som smagepanelets yndling af Jyllands Posten og bedømt med topkarakter og ”Bedste køb” af Penge & Privatøkonomi, Vinforum m.fl.

 

 

 

 

Vin Blanc/ Hvidvin

 

Rhone.

 

Viognier, Ardèche. 2020                                                                365

Vignerons Ardéchoi. Vinen er lavet med Sauvignon blanc druer. Dyrket i sandsten i den sydlige Ardeche, vinen holder karakter af en perfekt modne Rhone vin.

 

Crozes Hermitage, Chaos, blanc, 2019.                                        450

Denne aromatiske, fyldige, saftige og ekstremt velsmagende hvidvin er fremstillet på basis af 70% Roussane og 30% Marsanne fra gamle vinstokke (op til 70 år) på vinmarken "Larnage". Vinen er gæret og lagret 12 måneder på små egetræsfade.

 

Alsace

 

Riesling, Schæffer Woerly. 2020.                                                 395

Med buket er af stor finesse, med subtile frugtagtigt aromaer af citron og hvide blomster.  

 

Pinot Gris, Schæffer Woerly. 2018/19/20                                  425

Pinot Gris med en smuk gul-guld farve, en stor aromatisk kompleksitet, udvikler røgede noter såvel som gourmetaromaer af tørrede frugter, abrikos, honning, bivoks, brød med krydderier.

 

Mâconnais

 

Macon Village, Domaine du Grison. 2016.                                     385

Mâcon ligger i det sydlige Bourgogne og er mest berømt for sine hvidvine.. Når de er bedst, står hvidvinene fra Mâcon bestemt ikke tilbage for nogen når det gælder elegance, mineralitet og kompleksitet.

 

Bourgogne

 

Chablis, Domaine Goichot. 2019.                                                      450

En chablis med en behagelig elegant næse.

Frisk, livlig, mineralsk med flint, grønt æble, citron samt noter af lime-blomst, mynte og akacie. Lang og sympatisk vedholdenhed fører til en glat og rolig finish og upåklageligt delikat.

 

Bourgogne Aligoté, Dominique Laurent, 2017.                             395

Denne Burgundiske hvidvinsdrue er knap så kendt som Chardonnay hvilket er lidt synd.

Produktionen af Aligoté vinene bliver mere og udbredt og de er et godt og spændende alternativ til Chardonnay. Vinen har et flot og frisk syreniveau og smagsnuancer domineret af friske æbler og citrus. En lækker vin til aperitif eller "havmad".

 

Corps de Garde. 2018, BIO                                                             425

Corps de Garde Blanc er fremstillet på basis af 100% Chardonnay (+40 år gamle vinstokke) fra lieux-dits markerne Belle Croix Biaumont, Gondonne, Chaussan og Gueules de Loup (i alt 1,9 ha). Vinene er gæret og lagret på franske egetræsfade hvoraf ca. 1/3 er nye.

 

Domaine Tawse, Savigny Les Beaune

1.cru Les Vergelesses 2019.  økologisk                                        470.  

Cru Les Vergelesses vinmarken ligger i den nordøstlige ende af appellationen på grænsen til "Pernand-Vergelesses". Vinmarken er sydvendt og den vel drænede kalkholdige jord resulterer i en frisk, mineralsk og kompleks vin.

 

Loire

 

Pierre Prieur, Domaine de St. Pierre,

Sancerre 2020.                                                                           435

Denne flotte, fyldige og saftige Sauvignon Blanc er sammensat af vingårdens tre forskellige terroir's: 45% fra "Terres Blanches", 45% "Caillottes" og 10% "Silex". Vinen er gæret og lagret "Sur lie" på ståltank uden malolaktisk gæring inden tapning.

 

Le Clos Gallerne,

Ballade en Chenin, 2018.                                                              450

En Næse med noter af modne frugter og af lakrids, strukturet modning på egetræsfade. Fyldig og generøs, afbalanceret med en lang krydret finish. En kraftfuld reffineret og elegant vin.

 

Vin Rouge/ Rødvin

 

Rhone

 

Côtes du Rhône village, Séguret. 2018.                                        365

Imponerende fransk Grenache er mest kendt for dens store frugtsmag og runde toner. Vinen byder på stor frugtfylde og smag af kirsebær, solbær, sveske-agtige noter.

 

Costières de Nimes,

Mas de Bressades, 2019/20.                                                         375

Denne mørke, saftige og kraftige rødvin er fremstillet på basis af 55% Grenache, 40% Syrah og 5% Cinsault der er gæret og lagret på traditionelle betontanke.

 

Rasteau, Cristia Collection, 2015.                                                385

Denne lækre og velsmagende vin er fremstillet på basis af 70% Grenache, 20% Syrah og 10% Mourvèdre fra over 40 år gamle vinstokke. Vinen lagret 15 måneder 50% på beton Cuvée og 50% på egetræsfade.

 

Lirac, Usseglio. 2019.                                                                      495

Vinen kommer fra CRU området, Lirac, som ligger vest for Châteauneuf du Pape, og er fremstillet på basis af 60 % Grenache, 15% Syrah, 15 % Mourvedre og 10% Cinsault. Vinen lagres 12 måneder på beton Cuvée og demi-muids (store træfade).

 

Domaine du Tunnel, St. Joseph, 2019.                                          575

Denne utroligt lækre St. Joseph er fremstillet af 100% Syrah (manuelt høstet) fra flere parceller rundt om Tournon (en hektar på lieu-dit Peygros), Mauves og Glun, alle domineret af granit i undergrunden. Vinene lagres 12-14 måneder i nyere franske egetræsfade og tappes uden klaring eller filtrering

 

Crozes Hermitage, Premier Regard, 2019.                                  455

Syrah vin er fremstillet på basis af Syrah druer fra over 30 år gamle vinstokke. 50% af vinen er lagret på ståltanke for at bevare vinens flotte frugt og 50% er lageret 12 måneder på små egetræsfade.

 

St. Damien, Gigondas Les Souteyrades 2019.BIO                          560

Gigondas Les Souteyrades (80% Grenache og 20% Mourvèdre) kommer fra en vinmark ligger på en af appellationens stejle terrasser op imod bjergryggen Les Dentelles de Montmirail.

 

Chateauneuf du Pape,

Domaine de Cristia. 2017. BIO                                                          595

Châteauneuf du Pape Rouge er fremstillet på basis af  75% Grenache, 15% Syrah og 10 % Mourvèdre fra vinstokke med en alder på op til 60 år. Flot, saftig og elegant Châteauneuf du Pape.

 

Chateauneuf du Pape, Domaine de Cristia.

Renaissance 2016. BIO                                                                                995

Cuvée Renaissance, er en enkeltmarksvin der er fremstillet af 60 % Grenache Vieilles Vignes fra vinstokke med en gennemsnitlig alder på over 100 år samt 40 % Mourvèdre fra en lille 1,5 ha parcel der ligger klos op ad Chateau Rayas vinmarker.

 

Domaine du Tunnel,

Cornas Vin Noir 2017.                                                                      850

Denne flotte Cornas er fremstillet af 100% Syrah (manuelt høstet) fra 15 af ejendommens parceller. Vinene lagres 12-14 måneder i nyere franske egetræsfade og tappes uden klaring eller filtrering.

 

Côte Rôtie, Domaine Champagneux, La Dedicace 2016.            825

Cuvée Renaissance, er en enkeltmarksvin der er fremstillet af 60 % Grenache Vieilles Vignes fra vinstokke med en gennemsnitlig alder på over 100 år samt 40 % Mourvèdre fra en lille 1,5 ha parcel der ligger klos op ad Chateau Rayas vinmarker.

 

Beaujolais

 

Morgon, Burgaud

Côte du Py. 2018 /19                                                                        450

Denne topvin kommer fra en fantastisk ½-ha "stor" parcel på toppen af den gamle vulkan, Côte du Py, hvor de 55 år gamle vinstokke giver en unik koncentration til vinen. Cuvee'n er opkaldt efter Jean-Marc's yndlingsfilm "James Bond" og ikke mindst Pierce Brosnan's fortolkning af figuren. Vinen er lagret 12 måneder på nyere franske egetræsfade inden tapning.

 

Loire

 

Le Clos Gallerne, L’anjou Noir 2018.                                               495

En næse med noter af modne frugter og af lakrids. Struktureret modning på egetræsfade. Fyldig og generøs, kraftig velbalenceret elegant Cabernet Franc.

 

Chinon, Domiane Dozon, Le Grand Saut, 2018                            450

Domainets præstige rødvin, Le Grand Saut, er fremstillet på basis af 100% Cabernet Franc fra ca. 70 år gamle vinstokke.

 

Bordeaux

 

Pauillac, Chateau Tour Pibran. 2015.                                              545

Bordeaux med elegante stil. Dyb og mørk i farven, en duft af mørke bær, egetræ og lakrids. Smagen er sprød, kraftig og samtidig meget elegant, solide og balancerede tanniner og en lang eftersmag.

 

 

 

Château Ferreyres Bellevue, Bordeaux 2016.                              385

Denne fyldige og intense Bordeaux fra topåret 2016, er fremstillet på basis af 85% Merlot og 15% Cabernet Franc. 25% at vinen er lagret på franske egetræsfade og resten på rustfri ståltanke. Herved fås en dejlig og kompleks vin med lette fadnoter.

 

 

Chateau Bel Air, Cotes de Bordeaux,

Grand vin, 2016.                                                                                 550

Denne dybe, komplekse og flotte præstige Bordeaux er fremstillet på basis af 70% Merlot, 15 % Cabernet Sauvignon, 13% Cabernet Franc og 2% Malbec fra ca. 50 år gamle vinstokke fra ejendommens bedste parceller. Efter endt vinifikation er vinen lagret 24 måneder på franske egetræsfade inden tapning. Der fremstilles kun ca. 3.300 flasker og kun i de bedste år.

 

Provence

 

Bandol Hecht et Bannier. 2013/14                                                       575

Sprød og kompleks, rig, fyldig og moden men også præcis og ekstremt elegant Rhonevin.

 

Bourgogne

 

Bourgogne, Pinot Noir, Cotes d’Auxerre

La Ronce 2015.  BIO                                                                          445

Fremstillet på basis af 100% Pinot Noir…ca. 18 måneder på fad tappes vinen uden klaring eller filtrering.

 

Marchand Tawse. 2018.                                                                    460

Druerne til denne lækre Pinot Noir kommer fra marker tæt på "Combe de Lavaux" i Gevrey Chambertin. Efter endt vinifikation er vinen lagret 12 måneder på franske egetræsfade (25% nye) og er tappet uden hverken klaring eller filtrering. Vinen sælges under Domaine Tawse navnet.

 

Domaine Tawse, Gevrey Chambertin

"Aux Etelois" 2019 (Økologisk)                                                     745

Denne spændende mark "Aux Etelois" ligger under Grand Cru marken "Griottes-Chambertin" og på sydsiden af af Grand Cru marken "Charmes Chambertin".

 

Volnay 1.cru. Pinot Noir, Taillepieds.

Heitz-Lochardet, 2017.                                                                    995

Den 0,4 ha 1. Cru marke Taillepieds ligger syd for Volnay by med "Clos des Chenes" som nabo. Druerne gæres som hele drueklaser og lagres efterfølgende ca. 12 måneder på franske egetræsfade inden tapning.

 

 

Dessert vin.

 

Sauternes, Haut Charmes. 2017.     Glas 95.                               595

Sauternes er den berømte søde vin lavet på sémillon og sauvignon blanc

 

Chateau Montbazillac, 2016.          Glas- 85.                               395

Denne fremragende søde "Sauternes type" er fremstillet på basis af  60% Muscadelle, 10% Sauvignon og 30% Sémillon manuelt høstede druer fra ler- og limstensdominerede marker i Monbazillac. Vinen fremstår sødmefuld, frisk og kompleks med noter af honning og tropefrugter. En fremragende vin til foie gras, desserter og "on it's own".